De Nederlandse Plukon Food Group heeft vandaag bekend gemaakt dat zij de grond, gebouwen en machines van de eerder failliet gegane bedrijven Lintor en Verbinnen uit Olen heeft gekocht.




Kippenslachterij Lintor en het kipverwerkingsbedrijf Verbinnen zijn niet meer in bedrijf na het recente faillissement van de bedrijven op 25 februari jl.

Eerder slachtte de combinatie Lintor/Verbinnen zo’n 750.000 kippen per week. Haar klanten zaten voornamelijk in West Europa, met een sterke focus op de Belgische retail.

200 personeelsleden in Olen
Er worden in Olen in een 1e fase 200 mensen in dienst genomen. Binnen 2 maanden moet het bedrijf terug operationeel zijn.  Er werkten voorheen 450 mensen.
 
Plukon totaal 4.000 medewerkers

Plukon neemt met de koop de grond, gebouwen en machines van de beide bedrijven over. In de komende maanden zal Plukon een hervatting van productie voorbereiden. Met name de grondige vernieuwingsinvesteringen in de slachterij, zullen het tempo van de productiehervatting bepalen.

De koop van de beide bedrijven past in de ambitie van de Plukon Groep om haar vooraanstaande positie in de West Europese markt verder te versterken. Plukon Food Group heeft in Nederland 5, in België 3 en in Duitsland 5 vestigingen.

Bij de vestigingen werken in totaal zo’n 4.000 medewerkers. De omzet van Plukon is circa 1,4 miljard euro.